AANBOD 20 \ 21

Storytelling Centre heeft drie producties in de verkoop voor seizoen 2020 - 2021. Lees hieronder welke dat zijn. Voor meer informatie en boekingen neem contact op met

Fay Boyer , t. 06 54663252, m: fay@storytelling-centre.nl

5O2A9540.jpg

IBU SAYA -het onvertelde verhaal

Het verhaal dat niet verteld mocht worden domineert Astrid Serieses leven en geschiedenis. Zij groeide op in een gezin dat uit Nederlands-Indië kwam, met ouders die bijna van de ene op de andere dag alles kwijtraakten en in Den Haag het leven opnieuw moesten opbouwen. Veel kon besproken worden in die tijd, maar zeker niet alles. Enkele onderwerpen waren echt taboe.

 

Zo wilde Astrid op een gegeven moment meer weten over de njai, de Indonesische oermoeder die aan de wieg van vrijwel elke Indische familie staat. Ze vroeg het haar moeder, maar een ijzige stilte volgde. Over de njai werd niet gesproken, haar verhaal is volledig uitgewist.

 

Toch is de njai niet verdwenen. Enkele jaren geleden keerde ze terug, in Astrids gordijnen. Plotseling was ze daar, als een verschijning.  Dat was voor Astrid het moment om op reis te gaan door haar verleden en heden met verschillende ‘reisgenoten’, zoals haar zoon, haar moeder en haar opa die in de oorlog overleed in een kamp.

 

Ibu Saya – Het onvertelde verhaal is een muzikaal reisverslag van Astrid Seriese, Xavier Boot en een derde muzikant.

 

Tekst en muziek: Astrid Seriese

Muziek: Xavier Boot

Regie: Fay Boyer

Dramaturgie: Arjen Barel

Beschikbaar: oktober - november 2020

Uitkoop € 1.750

My name is.jpg

MY NAME IS.....

MY NAME IS … vertelt een eeuwenoud en actueel verhaal; dat van mensen op de vlucht voor geweld. Een op werkelijkheid gebaseerde voorstelling waarin heden en verleden samenkomen als de levens van een vluchteling en een ondergedoken Joods meisje elkaar kruisen.

 

Een vrouw dwaalt door een grote stad op zoek naar haar geliefde, een vluchteling. Een brief brengt haar op het spoor van een in de Tweede Wereldoorlog verdwenen Joods meisje.

Met verhalen van toen en nu uit Syrische en Joodse culturen, geïnspireerd door de laatste schilderijen van Else Berg and Mommie Schwarz. Het concert is ondergedompeld in een mysterieuze, coole jazzsetting.

Trailer: https://vimeo.com/309281022

Judith Scholte - teksten, zang, spel

Dimitar Bodurov - compositie, piano

Kristijan Krajnčan - drumming cellist

Mohammed Alahmed - spel

Ruurt de Maesschalck - regie

Huub Laurens - videoprojectie

Beschikbaar: mei / juni / sept - dec 2020

Uitkoop € 2.500 met live muziek

              € 1.500 zonder live muziek

76_Photo_©Raymond_van_Mil_-_Robin_Block_

SAMUDRA

Hoe voelt het om enerzijds van geen enkele cultuur echt deel uit te maken, en anderzijds van meerdere culturen tegelijk? Hoe beweeg, spreek en zing je in een vreemde taal die toch zo vertrouwd lijkt?

Samudra betekent 'oceaan' in het Indonesisch. Na de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische onafhankelijkheid moesten de grootouders van Robin in 1949 de voormalige Nederlandse kolonie ontvluchten. Ze staken de oceaan over om een nieuw leven op te bouwen in Nederland, waar ze officieel staatsburger waren, maar waar ze nog nooit eerder waren geweest en nu ook niet bijzonder warm werden onthaald.

Bijna 70 jaar later volgt Robin het pad van zijn grootouders in de tegenovergestelde richting en steekt de oceaan terug over naar het huidige Indonesië; op zoek naar zijn wortels en zijn verloren familie. Met een oude foto en een half opgekrabbeld adres in zijn zak, begint hij aan een reis naar een land dat voorheen alleen in zijn verbeelding bestond: in de kleding, geuren en verhalen, zowel verteld als onverteld, van zijn grootouders.

Over Robin Block
Robin Block is een schrijver, muzikant en performer uit Amsterdam. Als songwriter bracht hij verschillende albums uit en speelde hij o.a. bij DWDD. Hij is tevens oprichter van de muziektheatergroep Project Wildeman. Samudra is zijn debuut als verhalenverteller. Aan de hand van persoonlijke verhalen raakt hij de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Indonesië aan, en probeert hij een brug te slaan tussen beide culturen. In deze solo-voorstelling mixt hij storytelling met muziek, spoken word en de Indonesische krijgskunst pencak silat.

Concept, spel en muziek: Robin Block

Regie: Raphael Rodan

Beschikbaar: oktober - november 2020

Uitkoop € 1.250