AANBOD 22 \ 23

Storytelling Centre heeft drie producties in de verkoop voor seizoen 2022 - 2023. Lees hieronder welke dat zijn. Voor meer informatie en boekingen neem contact op met

Hamed Rahmani , t. 020-4121415 , m: Hamed@storytelling-centre.nl

Alles Over Winnen-Photo Vincent van Kleef (16).jpeg

Alles Over-Winnen

‘'Jezelf kunnen zijn. Dat loopt misschien wel als een rode draad door mijn leven. Al toen ik jong was leek ik niet te passen in het gezin waarin ik groot werd. Niet omdat ik extreem anders ben. Ik pas best in het plaatje. Maar ik voelde me niet op mijn plek. Ik wist niet waarom, totdat ik het theater ontdekte. Een plek waar ik gezien werd, waar mijn verhaal mocht bestaan.’'

 

Maak kennis met de Whopper Queen. De messentrekker. De ster van het witte doek. De theatergek. Maak kennis met Nora Akachar. Na met Trauma’s van Nora een platform gegeven te hebben aan de verhalen van anderen, vertelt Nora Akachar nu haar eigen verhaal.

 

Eerlijk, ontdaan van alle beleefdheden en versiering. Een verhaal van (g)een gewoon meisje uit de Haagse Schilderswijk.

 

Spel & Concept: Nora Akachar

Regie: Arjen Barel

Regie assistentie & Promotie: Hamed Rahmani

Regie advies: Laudie Vrancken Geluidsontwerp: DJ Tripoculus Lichtontwerp: Eddy Dijkstra

Productie: Eva Asselbergh

Alles Over-Winnen is een productie van Storytelling Centre & theater de Nieuwe Regentes.

Beschikbaar: vanaf september 2022 t/m juni 2023

Uitkoop € 950,- excl BTW

mAUiMacc.jpeg

#HELD(IN)

Wie heeft er eigenlijk de broek aan op de Olympos? Is het oppergod Zeus of zijn ega, Hera? Of is het Pallas Athene, de wijste van allemaal? En wat moeten ze daar op die berg toch met al die helden, die om het hardst hun best doen om hun mannelijkheid te bewijzen? En vrouwen te schaken… Macht en aanzien, dat is waar het om draait. Kortom, niets veranderd sinds die tijd. Of toch wel?

 

Een energieke storytelling voorstelling rond Griekse mythen. Deze fantastische verhalen blijven ons aanspreken en ze blijven vooral een onuitputbare bron om betekenis te geven aan de dynamieken in onze samenleving. Samen met drie jonge, inspirerende performers halen we deze Griekse heldenverhalen meedogenloos naar het nu. Hoe tijdloos zijn deze verhalen? Moeten we de dynamieken van deze verhalen ook in vraag durven stellen? En hoe linken zij deze verhalen aan hun eigen belevingswereld rond gender en identiteit? De voorstelling van #HELD(IN) is ideaal voor jong en oud.

Regie: Marjolein Frijling

Dramaturgie: Arjen Barel

Acteurs: Ferhat Kaplan, Nina-Elisa Euson en Robbie Wallin

Muziek: DJ Tripocules

Productie: Eva Asselbergh

Promotie: Hamed Rahmani

Beschikbaar: vanaf januari 2022

Uitkoop € 1250,- excl BTW

f877b025-7ae3-4304-a762-6426a3681023_edited.jpg

Me & Mr. Jansen

“Het is een gevoelige zaak om de juiste kapper te vinden. Ik bedoel, iemand die een schaar zo dicht bij je keel houdt, zou iemand moeten zijn die je vertrouwt, nietwaar?”

 

Na de succesvolle samenwerkingen met Sahand Sahebdivani, betreedt theatermaker Raphael Rodan nu in zijn eentje het podium, met een voorstelling die dichter bij hem en zijn geschiedenis staat dan ooit. Een ongemakkelijke voorstelling waarin hij onderzoekt hoe verraad werkt en waarin zijn Joodse afkomst en alles wat er met zijn familie gebeurde in de Tweede Wereldoorlog centraal staan. Een project dat gaat over de vraag of je aan je eigen geschiedenis kan ontsnappen. Een voorstelling over een Nederlandse kapper genaamd Jansen en een Israëlische storyteller die naar de kapper moet.

Raphael liet zich inspireren door een zwart-wit foto die hij toevallig onder ogen kreeg. ‘Ik herkende de straat: de foto is genomen vanaf de andere kant van de gracht waar ik nu woon. Hij is genomen in 1943. Er lopen kinderen in de rij, soldaten om hen heen. In de hoek, nauwelijks zichtbaar, schoppen enkele jongens gekleed in witte jassen een voordeur in. De voordeur waarachter ik nu leef.’ Enkele weken later vond het bejaarde joodse echtpaar dat in het appartement woonde de dood, in concentratiekamp Sobibor. Niet veel later werd het appartement overgedragen aan een ander: de heer Jansen, de kapper van beneden. Als beloning na een stiekeme daad van verraad? Of was meneer Jansen een onschuldig slachtoffer van de situatie? Of werd hij gedwongen om deze keuze te maken om zijn dierbaren te beschermen?

Acteur: Raphael Rodan

Regie: Titus Tiel Groenestege

Productie: Eva Asselbergh

Promotie: Hamed Rahman

Beschikbaar: vanaf september 2022 t/m juni 2023 Uitkoop: € 950,- excl BTW