top of page

Fri, Nov 17

|

Amsterdam

Saffron

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Saffron
Saffron

Time & Location

Nov 17, 2023, 8:30 PM – 9:30 PM

Amsterdam, Cullinanplein 1, 1074 JN Amsterdam, Nederland

About the event

What You See Festival x CC Amstel: De Palestijnse danseres Hala Salem gaat op zoek naar wat het begrip ‘thuis’ voor haar betekent in een omgeving die haar constant bevraagt en bestookt.

In pre-première bij CC Amstel.

persoonlijke zoektocht naar het lichaam als thuis Wat als jouw land bezet is en als jouw lichaam steeds ter discussie wordt gesteld? Wat als je als Palestijnse en als danseres te mannelijk bent om vrouwelijk te zijn en te vrouwelijk om mannelijk te zijn? Waar vind je dan een thuis?

verhalende dans Choreograaf en danser Hala Salem, geboren en getogen in Deir Hanna, vond dat in haar lichaam en neemt je mee in haar verhalende en fysieke dans.

coming of age Saffron is een coming of age verhaal over het vormen van je identiteit. Want hoe leer je van jezelf houden? Op een baanbrekende mix van Arabische folk en elektronica van Lynn Adib hervindt Salem haar lichaam als een thuis. Een thuis als heilige plek die zweeft tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid, tussen hechting en onthechting en tussen haarzelf vinden en verliezen.

Samen met Storytelling Centre en CC Amstel coproduceert What You See dit persoonlijke werk over het lichaam als bron van geborgenheid.

credits: concept, choreografie, tekst, performance: Hala Salem | regie, tekst: Arjen Barel | compositie, muziek: Lynn Adid, Zeid Hamdan) | dramaturgie: Inge Koks | geproduceerd door Storytelling Centre in coproductie met CC Amstel en What You See Festival

photo credits: Annette Demirjian

Share this event

bottom of page